DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 400 ZŁ

KRUKAM MASŁO Z MIGDAŁÓW MIGDAŁOWE PASTA 100% 250g

Producent: Krukam

Migdały - najlepsze źródło magnezu

 

Migdałowiec jest rośliną uprawianą w basenie Morza Śródziemnego, a także w Kalifornii. Owoce migdałowca mają szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym jako składnik bakalii oraz dodatek do ciast i deserów. Ponadto często przerabiane są na marcepan, a z nasion migdałów tłoczy się bardzo odżywczy olej migdałowy. W kosmetyce olejek migdałowy stosowany jest jako składnik balsamów i kremów. Migdały są źródłem witaminy E i B2. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Migdały są również źródłem miedzi, manganu, cynku, fosforu, potasu. Miedź pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Mangan wspomaga ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym. Cynk pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie. Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów i kości. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi.

 

Właściwości lecznicze migdałów:

 

- zmniejszają ryzyko zawału serca - chronią przed miażdżycą- wpływają korzystnie na układ nerwowy- poprawiają pamięć i koncentrację- obniżają ryzyko wystąpienia choroby Alzheimera- stanowią świetny element profilaktyki przeciwnowotworowej- oddziałują alkalizująco na organizm- budują mocne kości i zęby- opóźniają procesy starzenia - przywracają zdrowy i piękny wygląd włosom i paznokciom- wpływają korzystnie na układ odpornościowy.- zapobiegają cukrzycy

 

Skład: 100% migdały kalifornijskie 

 

Wartości odżywcze w 100g:

  • Tłuszcz ogółem  -  53g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone  -  4g
  • Węglowodany  -  7,5g
  • w tym cukry  -  4,9g
  • Białko  -  22g
  • Błonnik pokarmowy  -  12g
  • Sól  -  0,01g
Udostępnij
15.99 zł
Czas dostawy: 3dni