DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 400 ZŁ

EKOGRAM - PŁATKI DROŻDŻOWE DROŻDŻE NIEAKTYWNE 100G

Producent: Ekogram

  • Bez dodatków
  • Bogate źródło witamin, białka, aminokwasów i kwasu foliowego
  • Niezastąpiony składnik wielu dań wegetariańskich i wegańskich
  • Niska zawartość sodu i tłuszczu
  • Regularnie spożywane dodają energii i pobudzają organizm
  • Produkt naturalnie bezglutenowy
  • Produkt wegański, wolny od jaj, mleka i laktozy

Jeżeli nie próbowałeś jeszcze płatków drożdżowych, najwyższa pora to zmienić. Płatki drożdżowe powstają z drożdży nieaktywnych. Są doskonałym składnikiem zdrowej kuchni, docenianym przede wszystkim przez osoby, którym zależy na świadomym odżywianiu.

 

  • Skład: 100% drożdże suszone, bez dodatków.
  • Produkt wegański, wolny od jaj, mleka i laktozy. Płatki naturalnie bezglutenowe.
  • Producent: EKOGRAM ZIELONKI
  • Wartości odżywcze (w 100g): 287kcal, 1212kJ, białko 28g, tłuszcz 6g, węglowodany 32g, błonnik 24g.

 

Płatki drożdżowe to prawdziwa skarbnica witamin, minerałów oraz substancji bioaktywnych. Korzystnie wpływają na funkcjonowanie całego organizmu, dostarczają energii i zapewniają uczucie sytości. Co dobrego znajduje się w płatkach drożdżowych? Mają bardzo dużo witamin z grupy B, dlatego powinny je spożywać osoby mające problemy z cerą, pozbawionymi blasku włosami czy łamliwymi paznokciami. Sporo mają też łatwo przyswajalnego białka, które jest bardzo szybko przetwarzane przez organizm, dzięki czemu nie zalega w żołądku i nie powoduje dolegliwości ze strony układu pokarmowego.

 

Płatki drożdżowe to także prawdziwa mieszanka korzystnych dla naszego organizmu minerałów: potasu, fosforu, magnezu oraz wapnia. Mają też sporo błonnika, dzięki czemu są polecane osobom będącym na diecie. Kto walczy z nadmiarem kilogramów, powinien jeść płatki drożdżowe także ze względu na wysoką zawartość chromu, hamującego apetyt na słodkie przekąski. Płatki drożdżowe zawierają niewiele tłuszczów i soli, natomiast sporo białka – dzięki temu mogą stanowić doskonały zamiennik mięsa dla osób będących na diecie wegetariańskiej czy wegańskiej.

 

Płatki drożdżowe są w smaku delikatne, z mocno wyczuwalną nutą serową i orzechową. Dodając je do różnych potraw, zdecydowanie podniesiemy nie tylko właściwości odżywcze dań, ale także ich walory smakowe. Zastosowanie płatków drożdżowych w kuchni jest ogromne. Zamiast łykać apteczne tabletki czy kapsułki, można po prostu wypić szklankę wody z łyżeczką płatków drożdżowych. Mogą też stanowić świetny, naturalny zagęszczacz do zup czy aromatycznych sosów. Świetnie smakują w sałatkach lub z grillowanymi warzywami. Płatków drożdżowych można też używać jako pysznej, zdrowej panierki, dzięki której mięso czy warzywa zyskają wyjątkowy smak. Ciekawą propozycją, wykorzystywaną przez osoby na diecie bezmięsnej, jest wegański parmezan. Można go zrobić bardzo łatwo – potrzebne są płatki drożdżowe, migdały oraz orzechy nerkowca. Całość należy drobno zmielić i taką mieszanką można posypywać sałatki warzywne, dania z ryżem czy makaronem.

Udostępnij
22.00 zł
Czas dostawy: 3dni