DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 400 ZŁ

Alce Nero Makaron razowy FUSILLI ORKISZ BIO 500G

Producent: Alce Nero

Przygotowanie: 100 g .makaronu na 1 litr wody. Czas gotowania 7 min.

 

Makarony orkiszowe Alce Nero składają się wyłącznie z orkiszu (Triticum Dicoccum) uprawianego w Toskanii, Marche, Lombardii i Piemoncie. Różnią się od makaronów z pszenicy durum lekko słodkawym smakiem i niższą liczbą kalorii. Specjalny proces produkcji z wykorzystaniem tradycyjnych matryc z brązu nadaje makaronom specyficzną, chropowatą powierzchnię, dzięki której lepiej absorbują sosy. Długi cykl suszenia w niskich temperaturach pozwala zachować cenne właściwości naturalne orkiszu w nienaruszonym stanie.

 

Skład:

Mąka z pszenicy orkiszowej z pełnego przemiału*.

 *składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli IT CPB 4966 T 040012.

 

Wartość odżywcza w 100g:

wartość energetyczna - 1431 kJ / 337 kcal

białko - 11,8 g

węglowodany - 67,3 g

tłuszcz - 2,34 g

błonnik - 6,14 g

sód - 0,003 g

Udostępnij
11.90 zł
Czas dostawy: 3dni